2012. március 17., szombat

Szent Patrik nap - St Patrick's Day - hűtőmágnes

St Patrick's Day (Szent Patrik nap) az írek egyik nemzeti ünnepe. Írország védőszentjének, Patriknak a tiszteletére tartják ezt a napot, minden év március 17-én, ez ugyanis a hagyományok szerint Patrik halálának napja.
Ez a nap Írországban munkaszüneti nap. Több legenda él Szent Patrik körül, amely mindegyike a katolikus egyházzal van kapcsolatban Egyik ilyen legenda szerint Patrik botjával űzte ki a szigetről a kígyókat, ezért nem található Írországban kígyó. Ez az állat ugyanis a pogány vallás egyik közismert jelképe volt.
Ezen a napon az írek - bárhol is legyenek - zöld rekettyelevelet tűznek az öltözékükre, férfiak természetesen a kalapjukra. A rekettyebokrokat a birkák legelészik, talán innen ered a húsvéti bárány.

Ha március 17-én Írországba látogatsz, illik valami zöldet magadra ölteni. Lóhere bárhol, minden mennyiségben, zöld harisnya, zöld kabát, zöld arcfestés....
Én most hűtőmágnes formájában készítettem el a szimbolikus kalapot lóherével, de ez nem azt jelenti, hogy hűtővel a hátamon fogok parádézni. 

St Patrick's Day, Szent Patrik nap, Szent Patrik filcből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...