2011. július 30., szombat

30-asok

Idén elég sok ismerősöm tölti be 30. életévét. :D ami számomra csak azért vicces kicsit, mert én csak jövőre...:D :)))
Nah, de ennek örömére, az idei szokáshoz híven 30-as táblát kapnak szülinapi ajándékként. Nem az utcáról fogom természetesen lelopni, hanem hűtőmágnes formájában készül(t) el. Íme:


Angry Birds - a teljes csapat

Elkészült a többi tag is az Angry Birds népszerű játék csapatából. Itt már csak a végeredményt rakom fel, korábbi bejegyzésben már egyet megmutattam, hogy készül. A többi ennek mintájára lett meg. :) A hűtőmágnesek már a helyükre kerültek :)

angry birds hűtőmágnes
piros angry birds hűtőmágnes
pig angry birds hűtőmágnes
angry birds hűtőmágnes


2011. július 29., péntek

Angry Birds hűtőmágnes

Lehet, hogy nem a divathullámban készült el a következő hűtőmágnes, de legalább megvan. :)
Aki nem tudná, angry birds egy vicces, ügyességi játék, ahol a malacokat kell úgymond elpusztítani, katapult segítségével kilőtt madarakkal. Nem kell vérre gondolni...korhatár nélkül játszható. :)













































A többi tag is hasonló módon készül, de ott már csak a végeredményt fogom feltenni, a munka menetét nem. :)

2011. július 28., csütörtök

Harry Potter hűtőmágnes

Egész nyáron tervezgettem, hogy megcsinálom a nagy hős Harry Pottert is hűtőmágnesnek, hát íme elkészült. Szintén meg lett örökítve lépésenként. Nem a legkönnyebb figura, így szerintem ez az első és az utolsó példány amit elkészítettem belőle. :D













Kopaszon nem néz ki valami jól... :D












Ez nem volt egyszerű.













Itt már nagyjából összeállt a kép, illetve Harry...












Már a hűtőn repül.... :)

harry potter hűtőmágnes

Stewie Griffin stepbystep

Újra elkészítettem Family Guy egyik legjobb figuráját, Stewie-t. Így legalább volt lehetőségem az elkészítés lépéseit is lefényképezni. (Itt kell megjegyeznem, hogy be kell szerezni egy normális fényképezőt, mert a telefonos megoldás már kezdi az én szememet is zavarni.) :))

1. Természetesen az első lépés mint mindig, hogy megrajzolom a figurát. Ezt most ugye nem kellett megtennem, mert nem szoktam kidobni amit már egyszer megcsinálok, így csak elővettem a sablont. :)










2. Kiszabom az adott részeket a filcanyagból, majd összeillesztem, hogy mindenhol passzol-e.












3. Ahol kell az arcot, vagy a test bármelyik részén, kivarrom.












4. Majd összeragasztom, mágnes a hátuljára és már kész is. :)







2011. július 25., hétfő

Házassági évfordulóra

Holnap megyünk nagybátyámék 25. házassági évfordulójára. Azt mondták, ajándék nem kell, csak legyünk ott. Én azért készítettem egy méretesebb hűtőmágnest nekik. És most nem felejtettem el fényképezni a lépéseket. :) A fényképek nem a legjobb minőségűek, még mindig telefonos képek :D

1. Lerajzolom az elkészíteni kívánt figurát.










2. Kiválasztom a megfelelő színű anyagokat.










3. A darabokat kivágom az anyagból és nagyjából összeillesztem. Különbözőképpen szoktam kivágni, vagy körberajzolom, vagy a sablonnal együtt vágom az anyagot, vagy pedig ráragasztom a sablont és úgy vágom ki. Ilyenkor rajta is szoktam hagyni, ami nem baj mert könnyebb dolgozni az anyaggal.











4. A kisebb darabokat ráragasztom vagy rávarrom a nagyobb anyagra, illetve kivarrom a megfelelő részeket. (szemek, száj, orr - ami jelen esetben nincs, tudom - ruhadíszítések...).









5. Választok egy nagyjából minden színhez illő színt háttérnek, és ráragasztom az egészet, darabokban. Ez azért kell, mert nem egymásra ragasztom a különböző részeket, hanem inkább összeillesztem. Na most ha ez nincs háttérre ragasztva, akkor ugye szétesik. :)









6. Legvégén felkerül rá a mágnes, és már mehet is a hűtőre. Vagy jelen esetben, csomagolásra vár. :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...