2011. április 27., szerda

Rumcájsz

Elkészült Peti kérésére legújabb hűtőmágnesünk, Rumcájsz a jószívű rabló. Hamarosan mellékerül felesége Manka és fiuk Csibészke is. :)

rumcájsz hűtőmágnes

Ajtódísz


Igaz nem hűtőmágnes, de ugyanabból az anyagból készült. Iskolánk nevelői ajtajára készítettem, és miután majd nyári szünet előtt leveszem, lehet mágnest ragasztva a hátuljára hűtőmágnessé alakítom. Amúgy szerintem anyák napjára is valami hasonlót fogok készíteni. Gyorsan megvan, és szerintem szép és kedves ajándék lesz. :)

Húsvét

Jól jött a tavaszi szünet, legalább el tudtam készíteni egy-két húsvéti figurát is. Került az ünnepi asztalra is dísz, illetve tányérba a minicsokinyuszik meg minicsokitojások mellé egy-egy csibe meg bárány. Persze mind-mind hűtőmágnes formájában.

Természetesen idén a locsolók is hűtőmágnes tojást kaptak - a változatosság kedvéért.

húsvéti hűtőmágnes, bárány hűtőmágnes
húsvéti hűtőmágnes, bárány hűtőmágnes
húsvéti hűtőmágnes, tojás hűtőmágnes
húsvéti hűtőmágnes, csibe hűtőmágnes
húsvéti hűtőmágnes, kiscsibe hűtőmágnes

Frakk

A régi jó kis mese két figurája, Károly bácsi és Irma néni. A sorozat többi tagja még készülőfélben, jobban mondva tervben van. :D Majd idővel hűtőre kerülnek ők is. Név szerint Frakk, Lukrécia és Szerénke.

károly bácsi és irma néni hűtőmágnes, frakk hűtőmágnes
károly hűtőmágnes, frakk hűtőmágnes
irma hűtőmágnes, frakk hűtőmágnes

2011. április 12., kedd

Family guy


A nagy kedvenc immáron már a hűtőn hűtőmágneskedik!
Szerencsére sikerült minden figuráját megvarrnom ennek a "mesének". Nagyon szeretem, de kedvencem Stewie és Quagmire. A figuráknak az arcával meggyűlt a bajom, elég aprólékos, és mivel kicsik ez is nehezítette a varrást. Nem akartam szemet ragasztani nekik, így kénytelen voltam kivarrni. Mondjuk elég jellegzetes nagy kerek szemük van, de hát pici méretükhöz pici kerek szem illik. Nagyjából sikerült minden figurához a megfelelő színű anyagot beszerezni.
Petert egy este alatt háromszor varrtam meg, mivel épp Galyatetőn voltunk férjem konferenciáján, amikor kiderült hogy ketten is rajonganak ugyanúgy a meséért, és hát így odaajándékoztam nekik. Nagy örömet szerezve ezzel.
Amúgy mindegyik sablonja megvan, de azóta nem volt jelentkező, akinek kellett volna, hogy esetleg újra nekiálljak minden figura megvarrásának.
Minden figura külön-külön is meg van örökítve.

stewie hűtőmágnes, family guy hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, brian hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, peter hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, lois hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, chris hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, meg hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, quagmire hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, cleveland hűtőmágnes
family guy hűtőmágnes, joe hűtőmágnes

2011. április 9., szombat

Maga az ötlet


Hogy honnan is jött az ötlet, hogy nekiálljak hűtőmágneseket készíteni...(?)
Egyrészt mániákus hűtőmágnes gyűjtő vagyok, másrészt van egy kis története, hogy miért pont ilyen jellegűeket készítek.
Kedves kolléganőm, Zsófi, 2010. karácsonyára ajándékozott meg minket (engem és Szilvit) egy saját készítésű darabbal. Illetve kettővel. :) Amúgy Zsófi most nem dolgozik, mert otthon van 13 hónapos babájával, Sárival. Na szóval az első darabokat tőle kaptam, és hogy a karácsonyi ajándékokat saját készítésű kis tárgyakkal is meghittebbé tegyem, elkezdtem gondolkodni, hogy mi lenne a legjobb figura, amit el tudnék készíteni. Így születtek meg a mézeskalácsfigurák és a hóemberek, kapcsolódva a télhez és a karácsonyhoz. Na és persze Enéhnek az angyalka. :)
A többi figura jött magától, de hogy mik is azok, egy későbbi bejegyzésben kiderül majd.
Ezt a két kis figurát kaptam Zsófianyutól. :)

2011. április 8., péntek

Legelső saját készítésű hűtőmágnesek



A legelső hűtőmágneseket 2010 karácsonyára készítettem el. Minden közeli családtagnak varrtam az ajándékukhoz egyet. Valaki gingerbread-et kapott, valaki meg hóembert. Gina barátnőm kislánya, Enéh pedig egy angyalkafélét. Amit természetesen drága anyukája először magának szánt, de aztán tájékoztattam, hogy a legszebb hűtőmágnes (és egyben a legnagyobb) a családjuk legszebb tagjáé, vagyis Enéh-é. (Aki, hozzáteszem, egy nappal az én születésnapom előtt született, nah meg pár évvel később :)) 2010. október 26-án fújta ki az északi szél- a szó szoros értelmében!)
Amúgy minden hűtőmágnest, amit ajándékba szánok, elkészítek magamnak is, ha meg betelik a hűtőnk, akkor veszünk egy másikat, csak azért hogy a díszeket legyen hova tenni :D nah jó ez csak vicc volt. Itt azért még nem tartunk.

Kezdésnek jó lesz :)

Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a már elkészített és a tervben lévő hűtőmágneseimet közkinccsé tegyem.
Idővel szeretném bővíteni a hűtőmágneseket különböző saját készítésű játékok és oktatási eszközök darabjaival.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...